adım adım denizli

14-09-2023Adım Adım Denizli Projemizde amacımız; Öğrencilerimize, içinde yaşadığımız şehrimizi, Denizlimizi adım adım her yönüyle daha yakından tanımak ve tanıtmak, gezerekgörerek, yaparak-yaşayarak kalıcı öğrenmeler sağlamak.Cadde, sokak kavramını öğrenmek için okulun yakın çevresini gezdik, krokikuşbakışı kelimelerinin anlamını öğrenip kroki çalışmaları yaptık. Evimizin, okulumuzun ve sınıflarımızın komşularını tanıdık. Denizli Horozunu tanıdık Özay GÖNLÜM’ü tanıdık, Denizli türküleri dinleyip, öğrendik. Halıcılığın yaygın olduğunu öğrendik ve kağıtlarla halı dokuma çalışması yaptık. Yapılan çalışmaları öğrencilerimiz yaparak-yaşayarak, gezerek-görerek gerçekleştirdikleri için kalıcı öğrenmeler sağlandı. Yapılan çalışmalar ile kültürümüzü gelecek nesillere aktardığımıza inanıyoruz.